4. 11. 2011.

ODA SUNCU


A danas za vas... Ivana Murišić! :)



Ivana, reci nam nešto više o sebi...
Diplomirala sam na Akademiji Lepih Umetnosti u Beogradu, scenski i savremeni kostim, juna 2010 godine. Do sada sam izlagala svoje radove na Belgrade Design Week-u, Mikser Design Expoa, Žene sa vezom. Takođe, učestvovala sam na studentskim projektima - izrade kostima za diplomce glume Akademije lepih umetnosti i Fakulteta dramskih umetnosti. Bila sam učesnik konkursa za Mlade talente časopisa Grazia, i u okviru toga imala dve grupne revije na Fashion Selection-u. Prošle godine na oktobarskom Fashion Week-u, predstavila sam se u okviru diplomske revije studenata Akademije Lepih Umetnosti sa svojih pet kolega, u klasi profesora Vladimira Lazarevića.

Da li nam možeš reći nešto više o svom radu? Da li postoji neka određena estetika koje se držiš ili...

Svoj stil ne bih mogla svrstati ni u jednu kategoriju, jer volim širinu bez ograničenja. Volim da se koristim raznim stvarima čak i nespojivim, koje kao takve pripadaju različim stilovima.

Kako je nastala kolekcija” Oda Suncu”?
Inspiraciju za kolekciju pronašla sam u filmu Mata Hari iz 1931 godine, sa Greta Garbom u glavnoj ulozi. Predstavljam fatalnu i moćnu ženu, hladne i cinične spoljašnosti, a opet senzualnu i ranjivu kakva je i sama kurtizana Mata Hari bila. Tragičnost ove kurtizane, hrabrost i neobičnost življenja, privukli su me u ostvarinvanju kolekciju inspirisane istom.
S ozirom da reč 'matahari' na indonežanskom jeziku znaci Sunce, otuda naziv za kolekciju Oda Suncu.
Reci nam nešto više o samoj kolekciji i modelima koji je čine...
Kolekcija sadrži 15 modela, pretežno zasnovanih na prozirnim laganim materijalima, muslinu, svili i čipki. Tu je još zastupljen elastični til kao osnova za perle koje prate celu kolekciju, kao i zlatne rese i šljokice.
Silueta uz telo sa blagim širenjem od kolena na dole, koja dominira u kolekciji je dopunjena sa “A” formom. Nizak struk, izdužen vrat, produženi rukavi i istaknuta otvorena ledja predstavljaju formu koja prati kolekciju.
Kolekciju prate i efektni detalji, koji je “obogaćuju” kolekciju, poput visokih rolki, manžeti, dekorativnih lajsni, kao i šljokica, perli i resa.
Kolorit kolekcije započinje najpre sa tamnim tonovima, koji prelaze u zlatne i bakarne nijanse, završavajući se sa svetlim tonovima.
Akcenat u celoj kolekciji je na zlatnoj boji, koja predstavlja Sunce, kao simbol same Mata Hari.
Sa time sam u kolekciji spojila ženu sa kojom sam inspirisana, i Sunce kao simbol iste. 



Kome je namenjena ova kolekcija?

Kolekcija je namenjena ženama koje žele da budu drugačije i koje se ne plaše od promene, već je
shvataju kao izazov.


Do sledećeg posta... kiss! ;)


P.S. Hvala dragoj Mileni, opet! ;)
 

9 коментара:

  1. Nema na cemu draga, uvek! :*******

    ОдговориИзбриши
  2. Mura car,ne samo da joj je kolekcija fenomenalna,ja sam obusevljena nekim komadima bas bas..vec i njen licni stil me uvek odusevi......

    ОдговориИзбриши
  3. imala sam srece da uzivo vidim njenu kolekciju, zaista je izmamila osmeh na moje lice kao sto to i sunce cini, hehe, originalno, a opet tako trendi, savrseno!

    ОдговориИзбриши