2. 11. 2011.

PART OF YOUR WORLD...

Na moju veliku, najveću, ogromnu žalost, zbog neodložnih obaveza u Novom Sadu, nisam uspela da prisustvujem 30. Amstelovom Fashion Week-u! :(
Međutim, moja divna FB prijateljica Milena Gegović se postarala da mi delić te divne atmosfere predoči fotkama, ali i još nečim...
Naime, Milena je uspela da napravi intervjue sa našim sjajnim, mladim dizajnerima, a moj blog je mesto na kome ćete, u narednih par dana, moći da ih pročitate... :)

Dakle danas, samo za vas... Marko Marosiuk



Marko, hajde nam reci nešto o sebi...
Za dizajnera se školujem još od srednje škole. Išao sam u srednju dizajnersku školu Bogdan Šuput, odsek tekstil, a onda sam upisao Akademiju lepih umetnosti – odsek kostim.
Kreiranje odeće me je apsolutno uvek privlačilo i od malena, tako reći rođenja, crtam devojke u haljinama, princeze, sirene, vile, barbike...




Da li je 30. Amstel FW tvoje prvo javno pojavljivanje?
Ovo je bila moja prva samostalna revija, a pre nje sam imao malu reviju od 5 modela koja je u stvari bila moja diplomska kolekcija. Tada sam učestvovao na Fashion Week-u, ali u okviru dana umetničkih fakulteta.


Šta je osnovni koncept tvoje kolekcije?
Za prvu samostalnu reviju sam hteo da ispričam malo dublju priču od one sa diplomske revije koja je za temu imala ljubavnu priču. Za ovu sada sam odabrao sirene kao simbol iz bajki. Sirene zato što su one predivna, nežna i romantična bića, koja u pričama imaju i svoj mračan karakter, zavodljiv ali fatalan.



Reci nam, šta je ono što te inspiriše? Šta je glavna vodilja prilikom stvaranja tih divnih kreacija?
Uvek kada radim skice i kada tražim inspiraciju u glavi moram imati neku ženu, a pošto obožavam Holivud, to je obično neka glumica. Za prošlu kolekciju je to bila Sarah Jessica Parker, a za ovu CharlizeTheron jer verujem da bi ona savršeno iznela svaku moju haljinu. Ona poseduje sve osobine koje sam hteo da prenesem i na kolekciju.





I za kraj, šta je najuzbudljiviji deo tvog posla?
Crtanje skica i tarženje inspiracije je svakako najzabavniji, najlepši i najkreativniji deo posla! To će sigurno svaki kreator reći.

P.S. Milena, hvala ti još jednom! :)
Do sledećeg posta... kiss ;)

7 коментара: